Vrstvená linecká kolečka recept
Apetit Recepty cukrovíSuroviny na recept
- 125 g máslo 100 g cukr moučka 150 g hladká mouka čokoládová poleva 1 ks vejce (M)
Postup Vrstvená linecká kolečka
Postup přípravy receptu
-
Linecké těsto vypracujeme ze změklého másla, hladké mouky a moučkového cukru. Vklepneme i jedno menší vejce. Těsto uložíme před dalším zpracováním aspoň na hodinu odležet do lednice
Na pomoučněném vále vyválíme plát, ze které vykrajujeme kolečka dvojí velikosti
Linecká kolečka poklademe na plech s pečícím papírem a na 160 - 170 °C upečeme dorůžova. Necháme vychladnout
Hořkou kvalitní čokoládu rozpustíme a neředíme žádným dalším tukem, vhodné je použít i připravenou polevu v sáčku, ale musí být tmavá, na světlém lineckém pečivu vypadá nejlépe. Pomocí štětečku nebo cukrářského sáčku naneseme na spodní kolečko dost čokolády a přiložíme menší kroužek. Chvíli podržíme, poleva nám rychle zatuhne, je-li kvalitní. Poté ozdobíme čokoládou podle fantazie
Vrstvená linecká kolečka necháme alespoň 7 - 10 dnů odležet.