Vrstvená linecká kolečka recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

125 g máslo
100 g cukr moučka
150 g hladká mouka
čokoládová poleva
1 ks vejce (M)

Postup přípravy receptu

  1. Linecké těsto vypracujeme ze změklého másla, hladké mouky a moučkového cukru. Vklepneme i jedno menší vejce. Těsto uložíme před dalším zpracováním aspoň na hodinu odležet do lednice

  2. Na pomoučněném vále vyválíme plát, ze které vykrajujeme kolečka dvojí velikosti

  3. Linecká kolečka poklademe na plech s pečícím papírem a na 160 - 170 °C upečeme dorůžova. Necháme vychladnout

  4. Hořkou kvalitní čokoládu rozpustíme a neředíme žádným dalším tukem, vhodné je použít i připravenou polevu v sáčku, ale musí být tmavá, na světlém lineckém pečivu vypadá nejlépe. Pomocí štětečku nebo cukrářského sáčku naneseme na spodní kolečko dost čokolády a přiložíme menší kroužek. Chvíli podržíme, poleva nám rychle zatuhne, je-li kvalitní. Poté ozdobíme čokoládou podle fantazie

  5. Vrstvená linecká kolečka necháme alespoň 7 - 10 dnů odležet.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!