Listový závin se srnčím masem a houbami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
1 ks vejce
100 g máslo
3 ks cibule
3 špetky rozmarýn
5 špetek bazalka
5 kuliček jalovec
500 g listové těsto
hladká mouka
sezamové semínko
0,5 lžiček mletá pálivá paprika
celý kmín
1 ks červená chilli paprička
400 g srnčí kýta
2 špetky česneková sůl
hrubá mořská sůl
1/3 lžičky hrubě mletý zelený pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na půlkolečka a osmahneme do sklovata. Přidáme nakrájené tvrdé houby (například hřibovité), které s cibulí smažíme asi 10 minut. Potom přidáme jalovec, který rozdrobíme mezi prsty. Dále přidáme asi tak 2 špetky drhnuté bazalky, 2 špetky česnekové soli a asi tak 1 třetinu kávové lžičky hrubě mletého zeleného pepře. Vše dobře promícháme a smažíme dalších 5 minut. Odstavíme, směs dáme do mísy a necháme zchladnout

  2. Na pánev dáme 1 polévkovou lžíci oleje a asi 100 g másla, rozpálíme máslo a vložíme na pánev srnčí maso nakrájené na kostičky asi tak 2 x 2 cm. Maso zprudka smažíme asi 5 minut. Maso pak vyjmeme z tuku, přidáme ho do mísy k orestované cibuli a houbám, promícháme a necháme zchladnout

  3. Výpek necháme na pánvi a postupně přidáváme 1 chilli papričku nakrájenou na jemno, 3 špetky drhnuté bazalky, 3 špetky rozmarýnu, půl lžičky mleté pálivé papriky, přiměřeně soli, trochu hladké mouky a vše na mírném ohni smažíme asi tak 10 minut a pak odstavíme

  4. Listové těsto rozválíme na obdélník asi tak 50 x 30 cm, Na delších stranách nařízneme asi tak 8 cm z obou stran. Do takto připraveného těsta vložíme naší náplň z masa, cibule a hub. Poté čelo těsta přehneme na směs a pak překládáme jednotlivé nářezy jako by křížem přes sebe až do konce, kde přeložíme zadní část na vrch a silně přimáčkneme. Těsto potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme hrubou solí nebo sezamem, popřípadě kmínem nebo jejich kombinací

  5. Závin dáme péci dozlatova v předehřáté troubě

  6. Listový závin se srnčím masem a houbami po dopečení rozkrájíme na porce a podáváme. Závin na talíři polijeme ohřátým zahuštěným výpekem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!