Smažené játrové šišky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 50 g slanina 6 stroužků česnek olej sůl 2 ks vejce vejce 3 lžíce mléko 50 g parmazán 1 ks rohlík hladká mouka 500 g vepřová játra 1 hrst čerstvý tymián strouhaná houska mletý černý pepř
Postup Smažené játrové šišky
Postup přípravy receptu
-
Očištěná a omytá játra umeleme. Rohlík nakrájíme na jemné kostičky a zvlhčíme mlékem. Česnek oloupeme a prolisujeme. Slaninu nasekáme najemno
Ve větší míse promícháme mletá játra s vejci, namočeným rohlíkem, slaninou, česnekem, sýrem, solí, pepřem a tymiánem. Podle potřeby směs zahustíme strouhankou tak, aby vznikla středně tuhá masová směs, kterou necháme alespoň 1 hodinu rozležet v chladu
Potom z masové směsi utvoříme šišky, které obalíme v hladké mouce, vejcích a strouhance. Šišky usmažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova a necháme na papírové utěrce okapat
Smažené játrové šíšky podáváme s bramborovou kaší a čerstvým zeleninovým salátem.