Litá bublanina recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

2 ks vejce
1/3 kostky máslo
1 l mléko
6 lžic cukr krupice
cukr moučka
15 lžic hladká mouka
čerstvé nebo kompotované ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny rozmícháme a našleháme. Vznikne hustší těsto

  2. Ovoce si předem omyjeme, z kompotovaného slijeme šťávu

  3. Rozpálíme pekáček, rozpustíme v něm třetinu kostky másla, znovu rozpálíme, rychle nalijeme těsto, přidáme ovoce - maliny, jahody, třešně, může být i kompotované ovoce

  4. Litou bublaninu pečeme při 200 °C

  5. Před podáváním můžeme litou bublaninu ještě bohatě pocukrovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!