Vrstvená bábovka s tvarohem a broskví recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 100 g cukr 2 lžíce cukr 8 lžic olej 2 ks vejce 3 lžíce kakao 1 hrneček mléko 1 kelímek tvaroh 150 g polohrubá mouka 1 ks kypřící prášek 4 lžíce horká voda 1 plechovka broskvový kompot 1 balíček vanilkový pudinkový prášek
Postup Vrstvená bábovka s tvarohem a broskví
Postup přípravy receptu
-
Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme mouku, kypřící prášek, olej a horkou vodu. Vše vyšleháme, v těstě se budou dělat bubliny a bude mít jemnou konzistenci. Polovinu těsta odebereme a obarvíme kakaem
Z tvarohu, cukru, pudinku a trochy mléka vymícháme náplň, kompotované okapané broskve nakrájíme na měsíčky
Do vymazané a moukou vysypané formy na bábovku nalijeme čtvrtinu světlého těsta, na ní pak čtvrtinu tmavého těsta. Přilijeme celou tvarohovou náplň, po okrajích formy pak vyskládáme kousky broskví. Zalijeme čtvrtinou tmavého těsta a nakonec zbytkem světlého těsta
Vrstvenou bábovku pečeme na 180 °C 30 - 40 minut, řídíme se podle zkušenosti s vlastní troubou.