Vrstvená bábovka s tvarohem a broskví recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

100 g cukr
2 lžíce cukr
8 lžic olej
2 ks vejce
3 lžíce kakao
1 hrneček mléko
1 kelímek tvaroh
150 g polohrubá mouka
1 ks kypřící prášek
4 lžíce horká voda
1 plechovka broskvový kompot
1 balíček vanilkový pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

  1. Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme mouku, kypřící prášek, olej a horkou vodu. Vše vyšleháme, v těstě se budou dělat bubliny a bude mít jemnou konzistenci. Polovinu těsta odebereme a obarvíme kakaem

  2. Z tvarohu, cukru, pudinku a trochy mléka vymícháme náplň, kompotované okapané broskve nakrájíme na měsíčky

  3. Do vymazané a moukou vysypané formy na bábovku nalijeme čtvrtinu světlého těsta, na ní pak čtvrtinu tmavého těsta. Přilijeme celou tvarohovou náplň, po okrajích formy pak vyskládáme kousky broskví. Zalijeme čtvrtinou tmavého těsta a nakonec zbytkem světlého těsta

  4. Vrstvenou bábovku pečeme na 180 °C 30 - 40 minut, řídíme se podle zkušenosti s vlastní troubou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!