Vepřová krkovička na cibuli recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 palička česnek
sůl
2 - 3 ks cibule
grilovací koření
1 kg vepřová krkovička

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou krkovičku vcelku dáme vařit do osolené vody s pár stroužky oloupaného česneku (stačí 3 - 4). Vaříme do poloměkka

  2. Mezitím oloupeme cibuli a nakrájíme ji na měsíčky nebo kolečka, zbytek česneku oloupeme a nakrájíme na plátky, pár jich i prolisujeme

  3. Uvařenou vepřovou krkovičku dáme do pekáčku i s trochou vývaru, přidáme nakrájenou cibuli a česnek. Maso potřeme prolisovaným česnekem, posypeme grilovacím kořením a dáme péct do trouby, až je maso měkké a na pohled upečené. Pečeme zhruba 45 minut, ale záleží na typu trouby

  4. Vepřovou krkovičku na cibuli nakrájíme po upečení na plátky a podáváme s bramborem. Chutná ale i studená s chlebem a hořčicí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!