Vepřová krkovička na cibuli recept
Apetit Recepty hlavní chodyPostup Vepřová krkovička na cibuli
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou krkovičku vcelku dáme vařit do osolené vody s pár stroužky oloupaného česneku (stačí 3 - 4). Vaříme do poloměkka
Mezitím oloupeme cibuli a nakrájíme ji na měsíčky nebo kolečka, zbytek česneku oloupeme a nakrájíme na plátky, pár jich i prolisujeme
Uvařenou vepřovou krkovičku dáme do pekáčku i s trochou vývaru, přidáme nakrájenou cibuli a česnek. Maso potřeme prolisovaným česnekem, posypeme grilovacím kořením a dáme péct do trouby, až je maso měkké a na pohled upečené. Pečeme zhruba 45 minut, ale záleží na typu trouby
Vepřovou krkovičku na cibuli nakrájíme po upečení na plátky a podáváme s bramborem. Chutná ale i studená s chlebem a hořčicí.