Perník s kinder čokoládou recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 2 lžíce olej 2 ks vejce 1 lžička tuk 250 g cukr moučka 1 lžíce mletá skořice 400 g hladká mouka 1 hrst tuk na vymazání 1 hrst hrubá mouka na vysypání 1 balíček kypřící prášek do perníku 250 ml polotučné mléko 3 lžíce holandské kakao 4 ks kinder vejce
Postup Perník s kinder čokoládou
Postup přípravy receptu
-
Na těsto smícháme všechny ingredience. Hladká mouka, moučkový cukr, vejce, polotučné mléko, kypřící prášek do perníku, holandské kakao, skořice a olej. Rozmíchanou směs nalijeme do předem vymazaného a vysypaného plechu. Perník pečeme 25 - 30 minut při 180 - 200 °C. Upečený perník necháme vychladnout v pokojové teplotě
Na vychladlý perník přidáme polevu. Polevu si rozehřejeme čokoládu z kinder vajíček v hrnci určeném pro rozpouštění čokolády. Pokud nemáme tento hrnec, rozpustíme čokoládu ve vodní lázni. Přidáme tuk. Jakmile se čokoláda s tukem roztaví, mícháme, aby nezůstaly hrudky. Polevu nalijeme na perník a dozdobíme
Perník s kinder čokoládou nakrájíme a můžeme podávat.