Perník s kinder čokoládou recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

2 lžíce olej
2 ks vejce
1 lžička tuk
250 g cukr moučka
1 lžíce mletá skořice
400 g hladká mouka
1 hrst tuk na vymazání
1 hrst hrubá mouka na vysypání
1 balíček kypřící prášek do perníku
250 ml polotučné mléko
3 lžíce holandské kakao
4 ks kinder vejce

Postup přípravy receptu

  1. Na těsto smícháme všechny ingredience. Hladká mouka, moučkový cukr, vejce, polotučné mléko, kypřící prášek do perníku, holandské kakao, skořice a olej. Rozmíchanou směs nalijeme do předem vymazaného a vysypaného plechu. Perník pečeme 25 - 30 minut při 180 - 200 °C. Upečený perník necháme vychladnout v pokojové teplotě

  2. Na vychladlý perník přidáme polevu. Polevu si rozehřejeme čokoládu z kinder vajíček v hrnci určeném pro rozpouštění čokolády. Pokud nemáme tento hrnec, rozpustíme čokoládu ve vodní lázni. Přidáme tuk. Jakmile se čokoláda s tukem roztaví, mícháme, aby nezůstaly hrudky. Polevu nalijeme na perník a dozdobíme

  3. Perník s kinder čokoládou nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!