Banánové suflé recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

4 ks žloutek
4 ks bílek
1/4 hrnku cukr krupice
cukr moučka
1 lžíce limetková šťáva
1 lžíce kokosový likér
2 ks zralý banán
kukuřičný olej

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 230 °C. Zapékací misky o objemu 300-400 ml vytřeme mírně olejem. Banány oloupeme, nakrájíme na kousky dlouhé asi 2,5 cm a rozmixujeme s limetovou šťávou a kokosovým likérem na hladkou kaši. Přidáme žloutky a lžičku cukru a znovu krátce rozmixujeme. Hmotu pak přeneseme do mísy

  2. Z bílků ušleháme pevný sníh. Když se z něho vytahují měkké kopečky, všleháme do něj po lžících zbývající cukr. Hmota musí být tuhá a lesklá. Do směsi s banány opatrně zamícháme nejprve lžíci sněhu, aby změkla, a potom do ní jemně zapracujeme všechen sníh z bílků

  3. Hmotu naneseme do zapékacích misek a na okraji urovnáme lžičkou. Misky postavíme na plech, dáme do předehřáté trouby a pečeme 8 minut dozlatova. Hmota zvětší svůj objem a utvoří kopeček přesahující okraje misky. Suflé poprášíme moučkovým cukrem a ihned podáváme

  4. Zdroj: Nízkotučné pokrmy

  5. , edice 100 nejlepších receptů


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!