Banánové suflé recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 4 ks žloutek 4 ks bílek 1/4 hrnku cukr krupice cukr moučka 1 lžíce limetková šťáva 1 lžíce kokosový likér 2 ks zralý banán kukuřičný olej
Postup Banánové suflé
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 230 °C. Zapékací misky o objemu 300-400 ml vytřeme mírně olejem. Banány oloupeme, nakrájíme na kousky dlouhé asi 2,5 cm a rozmixujeme s limetovou šťávou a kokosovým likérem na hladkou kaši. Přidáme žloutky a lžičku cukru a znovu krátce rozmixujeme. Hmotu pak přeneseme do mísy
Z bílků ušleháme pevný sníh. Když se z něho vytahují měkké kopečky, všleháme do něj po lžících zbývající cukr. Hmota musí být tuhá a lesklá. Do směsi s banány opatrně zamícháme nejprve lžíci sněhu, aby změkla, a potom do ní jemně zapracujeme všechen sníh z bílků
Hmotu naneseme do zapékacích misek a na okraji urovnáme lžičkou. Misky postavíme na plech, dáme do předehřáté trouby a pečeme 8 minut dozlatova. Hmota zvětší svůj objem a utvoří kopeček přesahující okraje misky. Suflé poprášíme moučkovým cukrem a ihned podáváme
Zdroj: Nízkotučné pokrmy
, edice 100 nejlepších receptů