Perník s kandovaným ovocem recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 20 dkg máslo rum 1 ks žloutek rozinky 2 lžíce med 10 dkg cukr moučka 40 dkg hladká mouka 10 dkg vlašské ořechy 10 dkg sušené švestky 1 balíček kandované ovoce 1 balíček perníkové koření
Postup Perník s kandovaným ovocem
Postup přípravy receptu
-
Hladkou mouku smíchanou s perníkovým kořením, máslem, cukrem, žloutkem a medem vypracujeme v těsto
Rozinky namočené v rumu dáme do misky, přidáme nasekaná vlašská jádra, na kousky nakrájené sušené švestky a kandované ovoce. Vše spojíme s těstem
Těsto dobře zpracujeme a vytvoříme roládky, které upečeme v dobře vyhřáté troubě. Klademe je na plech vyložený pečícím papírem. Velikost roládek je jen na nás, ale lépe vypadají menší kousky
Upečené roládky krájíme na širší plátky, jsou dobré ke kávě i čaji.