Perník s kandovaným ovocem recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

20 dkg máslo
rum
1 ks žloutek
rozinky
2 lžíce med
10 dkg cukr moučka
40 dkg hladká mouka
10 dkg vlašské ořechy
10 dkg sušené švestky
1 balíček kandované ovoce
1 balíček perníkové koření

Postup přípravy receptu

  1. Hladkou mouku smíchanou s perníkovým kořením, máslem, cukrem, žloutkem a medem vypracujeme v těsto

  2. Rozinky namočené v rumu dáme do misky, přidáme nasekaná vlašská jádra, na kousky nakrájené sušené švestky a kandované ovoce. Vše spojíme s těstem

  3. Těsto dobře zpracujeme a vytvoříme roládky, které upečeme v dobře vyhřáté troubě. Klademe je na plech vyložený pečícím papírem. Velikost roládek je jen na nás, ale lépe vypadají menší kousky

  4. Upečené roládky krájíme na širší plátky, jsou dobré ke kávě i čaji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!