Gratinované vepřové plátky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 lžíce olej
sůl
2 lžíce máslo
8 plátků šunka
1 ks cibule
2 lžíce hořčice
150 g sýr
mletý černý pepř
4 plátky vepřová krkovice

Postup přípravy receptu

  1. Plátky vepřového masa naklepeme, osolíme a opepříme. Prsty koření jemně vtlačíme do masa a zaprášíme je paprikou. Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. Sýr nastrouháme

  2. Na pánvi rozehřejeme olej a plátky masa zprudka orestujeme. Restované plátky masa vložíme do malých gratinovacích misek nebo ohnivzdorné misky. Potřeme je hořčicí, poklademe plátky salámu a plátky cibule. Nakonec vše posypeme sýrem a přelijeme rozpuštěným máslem

  3. Misku nebo misky dáme pod rozehřátý gril nebo do horké trouby a gratinujeme, až sýr na povrchu zrůžoví

  4. K tomuto pokrmu se hodí jakkoli upravené brambory, pokrm zdobíme kolečky čerstvé cibule.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!