Perník s jablky a medem recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 120 ml olej 2 ks vejce 2 lžíce kakao 4 ks jablko šlehačka 3 lžíce med 300 g cukr krupice džem 1 lžička mletá skořice 200 g hladká mouka 400 g polohrubá mouka 100 g vlašské ořechy 120 ml teplá voda 1 balíček kypřící prášek do perníku
Postup Perník s jablky a medem
Postup přípravy receptu
-
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme. Vlašské ořechy nahrubo nasekáme
Mouku, kakao, cukr, skořici a kypřící prášek do perníků promícháme. Postupně přimícháme olej s vodou, přidáme vejce, ořechy a med. Nakonec do těsta vmícháme nastrouhaná jablka. Vše důkladně promícháme
Perníkové těsto nalijeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech, těsto rozetřeme. Pečeme v předehřáté troubě při 150 °C asi 35 minut
Upečený perník s jablky a medem necháme vychladnou. Vychladlý stačí pocukrovat moučkovým cukrem. Pokud ho ale ozdobíme šlehačkou a pikantním džemem, získáme výborný moučník.