Zeleninová polévka zelná recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- cukr olej 1,7 l vývar ocet 1 ks cibule 1 ks pórek 50 g hladká mouka 1 ks červená paprika 1 ks velká syrová brambora 1/2 hlávky malé čerstvé zelí
Postup Zeleninová polévka zelná
Postup přípravy receptu
-
Zelí očistíme od povadlých listů, zbavíme košťálu a nakrájíme na jemné nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostky. Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na malé špalíčky. Čerstvou červenou papriku omyjeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kostičky. Brambor oloupeme a nakrájíme na malé kostky
Zelí podlijeme studenou vodou, osolíme, okmínujeme a podusíme doměkka
Z oleje, cibule a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem a přidáme na kostičky nakrájené brambory, papriku a pórek. Ochutíme solí, pepřem a vaříme, dokud nejsou brambory měkké. Nakonec do polévky vmícháme podušené zelí a podle chuti ji okyselíme a přisladíme
Hustou zeleninovou polévku se zelím můžeme podávat jako samostatný pokrm s pečivem.