Zeleninová polévka zelná recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

cukr
olej
1,7 l vývar
ocet
1 ks cibule
1 ks pórek
50 g hladká mouka
1 ks červená paprika
1 ks velká syrová brambora
1/2 hlávky malé čerstvé zelí

Postup přípravy receptu

  1. Zelí očistíme od povadlých listů, zbavíme košťálu a nakrájíme na jemné nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostky. Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na malé špalíčky. Čerstvou červenou papriku omyjeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kostičky. Brambor oloupeme a nakrájíme na malé kostky

  2. Zelí podlijeme studenou vodou, osolíme, okmínujeme a podusíme doměkka

  3. Z oleje, cibule a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem a přidáme na kostičky nakrájené brambory, papriku a pórek. Ochutíme solí, pepřem a vaříme, dokud nejsou brambory měkké. Nakonec do polévky vmícháme podušené zelí a podle chuti ji okyselíme a přisladíme

  4. Hustou zeleninovou polévku se zelím můžeme podávat jako samostatný pokrm s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!