Celozrnné špagety s mletým a čertovskou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
1 lžíce olej
1 špetka sůl
1 ks cibule
2 lžičky oregano
500 kg mleté maso
2 ks tavený sýr
1 kostka hovězí bujon
1 lžička mletá sladká paprika
1 lžička mletá pálivá paprika
1/2 lahve čertovská omáčka
1 balíček celozrnné špagety

Postup přípravy receptu

  1. Špagety uvaříme podle návodu na obalu. Cibuli očistíme a nasekáme najemno

  2. Na lžíci oleje necháme zpěnit cibuli a přidáme mleté maso. Necháme vše opékat, dokud se maso nerozdrobí a nezhnědne. Poté okořeníme paprikou, solí a oreganem. V případě, že maso nepustilo šťávu, podlijeme troškou vody, zahřejeme a přidáme kostku hovězího masoxu. Do masového základu přilijeme půl lahvičky čertovské omáčky a přidáme jeden prolisovaný stroužek česneku. Omáčku necháme chvíli provařit a nakonec přidáme dva trojúhelníčky taveného sýra. Jakmile se sýr rozpustí, je hotovo

  3. Celozrnné špagety smícháme s masovou čertovskou omáčku a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!