Celozrnné špagety s mletým a čertovskou omáčkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 1 lžíce olej 1 špetka sůl 1 ks cibule 2 lžičky oregano 500 kg mleté maso 2 ks tavený sýr 1 kostka hovězí bujon 1 lžička mletá sladká paprika 1 lžička mletá pálivá paprika 1/2 lahve čertovská omáčka 1 balíček celozrnné špagety
Postup Celozrnné špagety s mletým a čertovskou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Špagety uvaříme podle návodu na obalu. Cibuli očistíme a nasekáme najemno
Na lžíci oleje necháme zpěnit cibuli a přidáme mleté maso. Necháme vše opékat, dokud se maso nerozdrobí a nezhnědne. Poté okořeníme paprikou, solí a oreganem. V případě, že maso nepustilo šťávu, podlijeme troškou vody, zahřejeme a přidáme kostku hovězího masoxu. Do masového základu přilijeme půl lahvičky čertovské omáčky a přidáme jeden prolisovaný stroužek česneku. Omáčku necháme chvíli provařit a nakonec přidáme dva trojúhelníčky taveného sýra. Jakmile se sýr rozpustí, je hotovo
Celozrnné špagety smícháme s masovou čertovskou omáčku a ihned podáváme.