Celozrnné špagety s kuřecím a pomeranči recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 hrneček cuketa 3 ks pomeranč 1 hrneček pórek pepř 3 lžíce olivový olej 2 lžíce hladká mouka 1 hrneček červená paprika 25 ml řepkový olej 150 ml pomerančová šťáva 2 lžíce čerstvý estragon 4 kuličky kuřecí prsní řízek 400 g celozrnné špagety 150 ml pomerančové brandy 150 g zakysaná smetana nebo ricotta
Postup Celozrnné špagety s kuřecím a pomeranči
Postup přípravy receptu
-
Nejprve oloupeme pomeranče a kůru z jednoho pomeranče nakrájíme na drobné proužky. Pórek, papriku i cuketu nakrájíme nadrobno
Kuřecí řízky prudce opečeme na pánvi dozlatova na řepkovém oleji a 1 lžíci olivového oleje, podlijeme pomerančovým brandy a 3 minuty povaříme. Zaprášíme moukou a ještě 2 minuty zahříváme
Zmírníme oheň a přidáme čerstvou pomerančovou šťávu, cuketu, papriku, pórek, podle chuti osolíme a opepříme a vše podusíme asi 5 minut, až omáčka zhoustne
Mezitím vaříme v mírně osolené vodě s 1 lžící olivového oleje asi 10 minut celozrnné špagety. Scedíme je, necháme okapat, přeneseme na nahřáté talíře a pokapeme zbývajícím olivovým olejem
Do omáčky přidáme polovinu pomerančových dílků a pomerančové kůry, estragon a zakysanou smetanu nebo sýr ricotta a vše 3 minuty prohřejeme
Maso upravíme na těstoviny, přelijeme omáčkou, obložíme dílky pomerančů, ozdobíme pomerančovou kůrou a ihned podáváme
Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny