Celozrnné špagety s kuřecím a pomeranči recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 hrneček cuketa
3 ks pomeranč
1 hrneček pórek
pepř
3 lžíce olivový olej
2 lžíce hladká mouka
1 hrneček červená paprika
25 ml řepkový olej
150 ml pomerančová šťáva
2 lžíce čerstvý estragon
4 kuličky kuřecí prsní řízek
400 g celozrnné špagety
150 ml pomerančové brandy
150 g zakysaná smetana nebo ricotta

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve oloupeme pomeranče a kůru z jednoho pomeranče nakrájíme na drobné proužky. Pórek, papriku i cuketu nakrájíme nadrobno

  2. Kuřecí řízky prudce opečeme na pánvi dozlatova na řepkovém oleji a 1 lžíci olivového oleje, podlijeme pomerančovým brandy a 3 minuty povaříme. Zaprášíme moukou a ještě 2 minuty zahříváme

  3. Zmírníme oheň a přidáme čerstvou pomerančovou šťávu, cuketu, papriku, pórek, podle chuti osolíme a opepříme a vše podusíme asi 5 minut, až omáčka zhoustne

  4. Mezitím vaříme v mírně osolené vodě s 1 lžící olivového oleje asi 10 minut celozrnné špagety. Scedíme je, necháme okapat, přeneseme na nahřáté talíře a pokapeme zbývajícím olivovým olejem

  5. Do omáčky přidáme polovinu pomerančových dílků a pomerančové kůry, estragon a zakysanou smetanu nebo sýr ricotta a vše 3 minuty prohřejeme

  6. Maso upravíme na těstoviny, přelijeme omáčkou, obložíme dílky pomerančů, ozdobíme pomerančovou kůrou a ihned podáváme

  7. Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!