Opékaná bylinková sekaná recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 2 ks vejce 100 g strouhanka 1 ks bílek 600 g vepřové maso mletý černý pepř 2 lžíce sekané bylinky (petrželka, pažitka, rozmarýn, libeček)
Postup Opékaná bylinková sekaná
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso důkladně očistíme a umeleme na masovém strojku. Osolíme, opepříme a co nejdůkladněji promícháme s bylinkami, strouhankou a sytovými vejci. Hmotu necháme asi čtvrt hodiny v chladu odpočinout
Z uleželé hmoty vytvarujeme šišku, kterou potřeme bílkem a pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi půl hodiny
Hotovou sekanou vyndáme, rozkrájíme na plátky a na rozpáleném oleji ještě každý plátek z obou stran důkladně orestujeme dokřupava
Podáváme se zeleninovým salátem.