Opečený tuňák se sardelovým máslem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 120 g máslo petrželka pepř olivový olej 1/4 lžičky citronová šťáva pomerančová kůra 4 ks steak tuňák 8 ks ančovička řezy v oleji 4 ks jarní cibulka 1 lžíce nastrouhaná pomerančová kůra
Postup Opečený tuňák se sardelovým máslem
Postup přípravy receptu
-
Nejprve připravíme sardelkové máslo. Řezy z ančoviček (sardelí) a jarní cibulky nadrobno nakrájíme, dáme do misky a důkladně promícháme s pomerančovou kůrou a změklým máslem. Podle chuti přidáme citronovou šťávu a pepř
Z ochuceného másla utvoříme pomocí papíru na pečení váleček. Papír uzavřeme na obou koncích a máslo uložíme zhruba na 15 minut do mrazničky. Dále si připravíme grilovací pánev, kterou rozehřejeme na vysokou teplotu a mírně ji pokapeme olivovým olejem. Postupně na ní opékáme steaky z tuňáka po každé straně 2 minuty (středně propečené) až 4 minuty (důkladně propečené). Podle chuti maso osolíme a opepříme
Maso přeneseme na nahřáté talíře. Navrch položíme 2 plátky sardelového másla, hoblinky pomerančové kůry a snítku petrželky
Zdroj: Slovart.cz