Opečený tuňák se sardelovým máslem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
120 g máslo
petrželka
pepř
olivový olej
1/4 lžičky citronová šťáva
pomerančová kůra
4 ks steak tuňák
8 ks ančovička řezy v oleji
4 ks jarní cibulka
1 lžíce nastrouhaná pomerančová kůra

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve připravíme sardelkové máslo. Řezy z ančoviček (sardelí) a jarní cibulky nadrobno nakrájíme, dáme do misky a důkladně promícháme s pomerančovou kůrou a změklým máslem. Podle chuti přidáme citronovou šťávu a pepř

  2. Z ochuceného másla utvoříme pomocí papíru na pečení váleček. Papír uzavřeme na obou koncích a máslo uložíme zhruba na 15 minut do mrazničky. Dále si připravíme grilovací pánev, kterou rozehřejeme na vysokou teplotu a mírně ji pokapeme olivovým olejem. Postupně na ní opékáme steaky z tuňáka po každé straně 2 minuty (středně propečené) až 4 minuty (důkladně propečené). Podle chuti maso osolíme a opepříme

  3. Maso přeneseme na nahřáté talíře. Navrch položíme 2 plátky sardelového másla, hoblinky pomerančové kůry a snítku petrželky

  4. Zdroj: Slovart.cz


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!