Tvarohový dort se skořicí recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 4 ks vejce 1 ks žloutek čokoláda na vaření 100 g cukr moučka 1 lžička mletá skořice 1 lžička mletá skořice 1 balíček vanilkový cukr 100 g hrubá mouka 1 kelímek smetana ke šlehání hrubá mouka na vysypání 2 kostky měkký tvaroh máslo na vymazání 4 - 5 lžic tekutý med 100 g tuk (100%) 1 - 2 špetky sušená citronová kůra cukrářské ozdoby
Postup Tvarohový dort se skořicí
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si máslem důkladně vymažeme kulatou formu a vysypeme ji hrubou moukou
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme do pěny spolu s moučkovým cukrem. Z bílků se špetkou soli vyšleháme tuhý sníh, který potom střídavě s moukou zlehka vmícháme do žloutkové pěny. Nakonec přidáme mletou skořici. Těsto na piškotový korpus vlijeme do formy a dáme péct do mírně vyhřáté trouby asi na 25 minut. Necháme zcela vychladnout
Mezitím si připravíme krém. Smetanu ušleháme dotuha. V misce promícháme tvaroh se žloutkem, smetanou, medem, citronovou kůrou a mletou skořicí. Vznikne nám hustý sladký krém
Čokoládu nalámeme a společně s tukem necháme rozpustit na hladkou polevu
Na vychladlý piškotový korpus, který jsme nechali ve formě, namažeme všechen tvarohový krém a uhladíme. Přelijeme čokoládovou polevou a dáme ztuhnout do lednice alespoň na 2 - 3 hodiny. Během tuhnutí polevy můžeme dozdobit cukrářským sypáním, mletým kokosem a podobně
Tvarohový dort se skořicí podáváme rozkrájený na trojúhelníčky. Výborně chutná ke kávě, capuccinu či horké čokoládě.