Tvarohový dort se skořicí recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 špetka sůl
4 ks vejce
1 ks žloutek
čokoláda na vaření
100 g cukr moučka
1 lžička mletá skořice
1 lžička mletá skořice
1 balíček vanilkový cukr
100 g hrubá mouka
1 kelímek smetana ke šlehání
hrubá mouka na vysypání
2 kostky měkký tvaroh
máslo na vymazání
4 - 5 lžic tekutý med
100 g tuk (100%)
1 - 2 špetky sušená citronová kůra
cukrářské ozdoby

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si máslem důkladně vymažeme kulatou formu a vysypeme ji hrubou moukou

  2. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme do pěny spolu s moučkovým cukrem. Z bílků se špetkou soli vyšleháme tuhý sníh, který potom střídavě s moukou zlehka vmícháme do žloutkové pěny. Nakonec přidáme mletou skořici. Těsto na piškotový korpus vlijeme do formy a dáme péct do mírně vyhřáté trouby asi na 25 minut. Necháme zcela vychladnout

  3. Mezitím si připravíme krém. Smetanu ušleháme dotuha. V misce promícháme tvaroh se žloutkem, smetanou, medem, citronovou kůrou a mletou skořicí. Vznikne nám hustý sladký krém

  4. Čokoládu nalámeme a společně s tukem necháme rozpustit na hladkou polevu

  5. Na vychladlý piškotový korpus, který jsme nechali ve formě, namažeme všechen tvarohový krém a uhladíme. Přelijeme čokoládovou polevou a dáme ztuhnout do lednice alespoň na 2 - 3 hodiny. Během tuhnutí polevy můžeme dozdobit cukrářským sypáním, mletým kokosem a podobně

  6. Tvarohový dort se skořicí podáváme rozkrájený na trojúhelníčky. Výborně chutná ke kávě, capuccinu či horké čokoládě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!