Rizoto z červené řepy recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 2 lžíce máslo tymián 350 g rýže 100 g parmazán 1 lžíce olivový olej 1 dl červené víno 1 l zeleninový vývar 4 ks červená řepa
Postup Rizoto z červené řepy
Postup přípravy receptu
-
Červenou řepu oloupeme a nakrájíme na tenké kostičky nebo nudličky
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Osmahneme ji na olivovém oleji, přidáme řepu a také orestujeme. Vsypeme rýži (nejlépe arborio), jen krátce orestujeme a zalijeme suchým červeným vínem, které za stálého míchání necháme odpařit. Poté postupně přidáváme vývar a mícháme, vždy po odpaření přidáme další dávku vývaru. Ke konci osolíme, opepříme, přidáme tymián a nastrouhaný parmazán, sýr necháme rozpustit. Na závěr přípravy vmícháme máslo pro zjemnění, podle potřeby rizoto z červené řepy dosolíme a dopepříme
Rizoto z červené řepy ihned podáváme. Má jemnou a velmi lahodnou chuť.