Pečené filé s česnekem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
strouhanka
600 g treska
20 g parmazán
olivový olej
1 lžička granulovaný sušený česnek
1 lžička sušené bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Promícháme strouhanku s česnekem, nastrouhaným parmazánem, solí a podle chuti sušenými bylinkami

  2. Rozmrazené tresčí filé osušíme a podle potřeby překrájíme na menší plátky. Plátky ryby pokapeme citronovou šťávou a obalíme v ochucené strouhance z obou stran. Obalujeme nejlépe prsty a opatrně přitlačujeme, ať strouhanka dobře drží

  3. Obalené plátky položíme dál od sebe na plech s pečicím papírem a každý plátek pokapeme olejem

  4. Rybí plátky pečeme asi 20 minut v troubě předehřáté na 180 °C

  5. Pečené rybí plátky s česnekem podáváme s bramborovou přílohou, nebo jen se salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!