Pečené filety z tresky s pikantní omáčkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl majonéza 1 ks chilli paprička 1 ks šalotka 150 ml olivový olej hladká mouka 150 ml bílý jogurt mletý černý pepř 600 g filety z černé tresky s kůží
Postup Pečené filety z tresky s pikantní omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Začneme přípravou omáčky. Oloupanou šalotku a česnek nasekáme nadrobno. Chilli papričku zbavíme semínek a nakrájíme na velmi jemné kostičky. Na malé pánvičce zahřejeme malé množství olivového oleje, na kterém necháme šalotku, česnek a chilli papričku zesklovatět. Směs odložíme stranou a necháme vychladnout. V misce promícháme majonézu (množství podle chuti) s jogurtem a pak vmícháme vychladlou směs. Omáčku podle chuti osolíme, opepříme a necháme v chladu rozležet
Očištěné rybí filety položíme kůží dolů do hladké mouky a následně přendáme do pánve s rozehřátým olejem. Porce osolíme, opepříme a při střední teplotě pečeme asi 5 minut, dokud nebude kůže opečená dozlatova. Pak rybu otočíme, pánev odstavíme z tepla a necháme dopéci i z druhé strany
Pečené filety z tresky rozdělíme na nahřáté talíře, obložíme zeleninou a podáváme s pikantní studenou omáčkou. Vhodnou přílohou jsou brambory připravené na oblíbený způsob.