Pečené fazole po francouzsku recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 paličky česnek sůl 1 ks cibule tymián sádlo 2 ks mrkev 500 g bílé fazole 1 ks vepřové koleno mletý černý pepř 4 ks spodní kuřecí stehno 4 ks pikantní moravská klobáska
Postup Pečené fazole po francouzsku
Postup přípravy receptu
-
Fazole namočíme přes noc do studené vody
Koleno očistíme a vložíme do hrnce se studenou vodou. Přidáme oloupanou cibuli, očištěnou mrkev, 3 stroužky česneku, sůl a pepř. Zakryjeme poklicí a zvolna vaříme, dokud není koleno poloměkké. Potom koleno vyjmeme vykostíme a nakrájíme i s kůží na porce
Na sádle zprudka opečeme kuřecí stehýnka dorůžova a odložíme stranou. K výpeku přidáme uvařenou mrkev, cibuli, zbývající česnek a vše rozmixujeme
V polovině vývaru z kolene uvaříme fazole do poloměkka. Do zbývající části vývaru vmícháme rozmixovanou směs a vše ochutíme tymiánem
Na dno zapékací mísy rozprostřeme polovinu povařených fazolí, na ně klademe vepřové koleno, kuřecí špalíčky a klobásy. Zakryjeme druhou polovinou fazolí a zalijeme ochuceným vývarem do výše fazolí. Pečeme v troubě předehřáté na 160 - 170 °C přibližně 3/4 hodiny. Během pečení přelíváme vzniklou krustu vypečenou šťávou
Bílé fazole zapečené s masem a uzeninou podáváme teplé s pečivem.