Čočková bašta recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl ocet 1 ks cibule 300 g čočka hladká mouka 400 g uzené maso sterilované okurky mletý černý pepř
Postup Čočková bašta
Postup přípravy receptu
-
Uzené maso vložíme do vody, přivedeme k varu a vroucí vodu slijeme. Maso zalijeme novou vodou a uvaříme doměkka. Maso vyjmeme a vývar odložíme
Propláchnutou a předem namočenou čočku zalijeme vodou tak, aby byla potopená a uvaříme ji téměř doměkka. Uvařenou čočku scedíme
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zasypeme ji moukou a osmahneme. Cibulovou jíšku zalijeme 100 ml vývaru z uzeného masa, dobře promícháme a povaříme. Do tohoto základu vmícháme čočku. Přidáme na kostičky nakrájené okurky, opepříme, okyselíme, osolíme a krátce povaříme
Čočkovou baštu podáváme s kousky chleba a plátkem uzeného masa
Foto: Shutterstock.com