Koláč se skořicovým sněhovým rybízem recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

150 g cukr
50 g máslo
3 ks žloutek
mléko
3 lžíce voda
3 ks bílek
1/2 balíčku prášek do pečiva
150 g cukr moučka
300 g rybíz
mletá skořice
250 g polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Utřeme máslo, cukr, vodu a žloutky. Přidáme mouku s práškem do pečiva a naředíme mlékem. Těsto vylijeme na plech vyložený papírem na pečení. Koláč pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C. Těsto jen zapečeme

  2. Mezitím ušleháme z bílků a cukru tuhý sníh, lehce vmícháme rybíz. Rybíz je nutné do sněhu zamíchat, aby z buchty nepadal. Sníh ochutíme skořicí, natřeme na zapečené těsto a dopečeme, dokud sníh nezrůžoví

  3. Koláč se skořicovým sněhovým rybízem necháme vychladnout, nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!