Bramborová plněná kolečka recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek olej sůl 1 ks vejce 2 lžíce petrželka 1 ks cibule mletý černý pepř 150 g uzené vepřové maso 340 g bramborové těsto v prášku (Amylon)
Postup Bramborová plněná kolečka
Postup přípravy receptu
-
Vařené nebo pečené uzené maso jemně usekáme nebo umeleme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Petrželovou nať očistíme a velmi jemně usekáme
Na oleji zpěníme cibulku a česnek. Potom vmícháme nakrájené uzené maso a vše asi 2 minuty restujeme. Podle chuti opepříme, odstavíme a necháme vychladnout
Připravíme si bramborové těsto. Do množství vody uvedeném na obalu vmícháme usekanou petrželku a vejce. Vše rozšleháme metlou a vmícháme suchou bramborovou směs. Po odstátí propracujeme v těsto, které na pomoučněném vále propracujeme a rozválíme asi na 1 - 2 mm silnou placku. Tvořítkem nebo skleničkou o průměru 6 cm vykrájíme kolečka. Polovinu koleček poklademe vychladlou náplní z uzeného masa a dobře spojíme s neplněnými kolečky
Kolečka smažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Hotová bramborová plněná kolečka necháme okapat na papírovém ubrousku
Bramborová kolečka podáváme horká se zeleninovými saláty.