Chutný mexický guláš recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 ks cibule 100 g sádlo voda 100 g eidam 2 lžíce hladká mouka 400 g hovězí maso 100 g rajský protlak 100 g sterilovaný hrášek mletý černý pepř
Postup Chutný mexický guláš
Postup přípravy receptu
-
Hovězí maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme nadrobno. Eidam nastrouháme na jemném struhadle
Nakrájenou cibuli usmažíme na sádle dozlatova a kostky masa orestujeme na osmažené cibuli. Osolíme, opepříme a přidáme rajčatový protlak. Zvolna osmažíme, až maso pustí vlastní šťávu. Potom podlijeme trochou vody a dusíme pod pokličkou doměkka
Měkké maso vyjmeme a základ dolijeme podle potřeby. Zavaříme, zahustíme hladkou moukou, provaříme a šťávu přecedíme přes cedník. Do hladce přecezené šťávy vsypeme sterilovaný nebo mražený hrášek. Necháme projít varem, dochutíme solí a pepřem
Chutný mexický guláš podáváme nejlépe s dušenou rýži a na závěr posypeme strouhaným eidamem.