Chutný luštěninový salát recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- sůl 1 - 2 lžičky med 100 ml olivový olej 2 lžíce vinný ocet 1 ks červená cibule mletý černý pepř 1 hrst pšeničný bulgur 1 ks uzený tempeh 2 hrstě čočka šošovica ve slaném nálevu v konzervě 2 hrstě červené fazole v konzervě 2 hrstě kukuřice v konzervě 1 balení mix salátů
Postup Chutný luštěninový salát
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si uvaříme bulgur podle návodu na obalu. Mezitím si nakrájíme červenou cibuli (nahrubo či najemno podle chuti). Až se bulgur uvaří, scedíme a smícháme ve větší míse s nakrájenou cibulí, čočkou z konzervy (nutno vylít z konzervy vodu) a s červenými fazolemi a kukuřicí z konzervy (stejně tak u obou vylít vodu). Přidáme mix salátů, opět dle chuti
V menší misce si připravíme zálivku. 2 lžíce vinného octa nalijeme do misky, osolíme a opepříme (raději méně, můžeme ještě dochutit, až bude hotová). Přidáme 1-2 lžičky medu, mícháme metličkou. Pomaličku naléváme 100 ml olivového oleje a přitom mícháme metličkou. Ochutnáme, popřípadě přidáme sůl nebo pepř. Zálivka by měla být lehce nakyslá a zároveň nasládlá, lehce hustá
Další krok je nalít zálivku do salátu a zamíchat
Vezmeme uzený tempeh a ohřejeme na páře, nakrájíme na plátky a položíme na připravený salát
Tip: Množství všech ingrediencí až na vinný ocet a olivový olej je zcela podle vaši chuti, můžete dát více nebo méně než udávám v receptu
Tohle množství vám vyjde na dvě menší porce.