Chutný luštěninový salát recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

sůl
1 - 2 lžičky med
100 ml olivový olej
2 lžíce vinný ocet
1 ks červená cibule
mletý černý pepř
1 hrst pšeničný bulgur
1 ks uzený tempeh
2 hrstě čočka šošovica ve slaném nálevu v konzervě
2 hrstě červené fazole v konzervě
2 hrstě kukuřice v konzervě
1 balení mix salátů

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si uvaříme bulgur podle návodu na obalu. Mezitím si nakrájíme červenou cibuli (nahrubo či najemno podle chuti). Až se bulgur uvaří, scedíme a smícháme ve větší míse s nakrájenou cibulí, čočkou z konzervy (nutno vylít z konzervy vodu) a s červenými fazolemi a kukuřicí z konzervy (stejně tak u obou vylít vodu). Přidáme mix salátů, opět dle chuti

  2. V menší misce si připravíme zálivku. 2 lžíce vinného octa nalijeme do misky, osolíme a opepříme (raději méně, můžeme ještě dochutit, až bude hotová). Přidáme 1-2 lžičky medu, mícháme metličkou. Pomaličku naléváme 100 ml olivového oleje a přitom mícháme metličkou. Ochutnáme, popřípadě přidáme sůl nebo pepř. Zálivka by měla být lehce nakyslá a zároveň nasládlá, lehce hustá

  3. Další krok je nalít zálivku do salátu a zamíchat

  4. Vezmeme uzený tempeh a ohřejeme na páře, nakrájíme na plátky a položíme na připravený salát

  5. Tip: Množství všech ingrediencí až na vinný ocet a olivový olej je zcela podle vaši chuti, můžete dát více nebo méně než udávám v receptu

  6. Tohle množství vám vyjde na dvě menší porce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!