Chutný guláš z divočáka recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek olej sůl 3 dl vývar máslo 2 - 3 ks cibule hořčice 2 dl pivo rajský protlak mletá sladká paprika mletý černý pepř 500 g kančí plec
Postup Chutný guláš z divočáka
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Kančí maso nakrájíme na kostky
V tlakovém hrnci rozehřejeme olej s kouskem másla, přidáme nakrájenou cibuli s česnekem a osmahneme. Až bude cibule dohněda, přidáme nakrájené maso a všechno koření
Když se maso zatáhne a rozvoní, přihodíme protlak a hořčici. Pořádně promícháme a necháme trochu prosmažit. Přilijeme pivo, chvíli povaříme a trosku zredukujeme. Poté zalijeme vývarem a guláš z divočáka vaříme 25 - 30 minut v tlakovém hrnci, v klasickém hrnci asi 1,5 hodiny. Záleží na velikosti kousků masa. Ve finále guláš z divočáka zahustíme jíškou
Chutný guláš z divočáka podáváme nejlépe s houskovým knedlíkem, dobrý je i s chlebem.