Chutný guláš z divočáka recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
olej
sůl
3 dl vývar
máslo
2 - 3 ks cibule
hořčice
2 dl pivo
rajský protlak
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
500 g kančí plec

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Kančí maso nakrájíme na kostky

  2. V tlakovém hrnci rozehřejeme olej s kouskem másla, přidáme nakrájenou cibuli s česnekem a osmahneme. Až bude cibule dohněda, přidáme nakrájené maso a všechno koření

  3. Když se maso zatáhne a rozvoní, přihodíme protlak a hořčici. Pořádně promícháme a necháme trochu prosmažit. Přilijeme pivo, chvíli povaříme a trosku zredukujeme. Poté zalijeme vývarem a guláš z divočáka vaříme 25 - 30 minut v tlakovém hrnci, v klasickém hrnci asi 1,5 hodiny. Záleží na velikosti kousků masa. Ve finále guláš z divočáka zahustíme jíškou

  4. Chutný guláš z divočáka podáváme nejlépe s houskovým knedlíkem, dobrý je i s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!