Italské houbové rizoto recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 hrneček olej sůl vývar 125 g máslo 1 ks cibule 350 g rýže 1 hrst parmazán 12 ks hřiby 2 dl suché bílé víno 1 špetka barevný pepř
Postup Italské houbové rizoto
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nadrobno nasekáme. Houby očistíme
V hrnci rozpustíme máslo s trochou oleje. Na mírném plameni zpěníme nasekanou cibuli, přidáme houby a krátce orestujeme
Poté přisypeme rýži, podlijeme vývarem, mírně opepříme barevným pepřem, přilijeme bílé víno a vše pořádně promícháme. Pro zjemnění chuti rizota přidáme hrudku másla, posypeme strouhaným parmazánem, osolíme, pořádně promícháme a vaříme do správné konzistence
Italské houbové rizoto ihned podáváme jako chutný hlavní chod
Foto: Pixabay.com