Čočka se špenátem recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- 2 lžíce olivový olej sůl a pepř citronová šťáva 1 stroužek prolisovaný česnek 100 g mladý špenát 1 ks nakrájená cibule 1/2 lžíce mletý římský kmín 1/2 lžičky mletý zázvor 250 g zelená čočka 600 ml zeleninový, nebo kuřecí vývar 2 lžíce lístky máta 1 lžíce lísky koriandr 1 lžíce lístky petrželka hoblinky citronové kůry
Postup Čočka se špenátem
Postup přípravy receptu
-
Na hluboké pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme cibuli a opékáme ji asi 6 minut. Vmícháme do ní česnek, kmín a zázvor a za občasného míchání je opékáme, dokud cibule nezačne hnědnout
Na pánev přidáme čočku. Přelijeme ji vývarem, aby vývar sahal 2,5 sm nad čočku. a zvolna vaříme 20 minut nebo podle návodu na obalu
Špenát opláchneme studenou vodou a třepáním osušíme. Mátu, koriandr a petrželku nakrájíme nadrobno
Pokud se všechna tekutina vstřebá do čočky, přidáme trochu vývaru. Vmícháme špenát a necháme ho ovadnout. Potom vmícháme vylinky, sůl, pepř a citronovou šťávu. Čočku upravíme na mísu, ozdobíme hoblinkami citronové kůry a podáváme
(Rada: Na přípravu tohoto pokrmu se nejlépe hodí zelená francouzská čočka, která se nerozvaří ani po dlouhém vaření. Můžete také vyzkoušet hnědou nebo oranžovou čočku, musíte ji však hlídat, protože se může rychle změnit na kaši.)
Zdroj: Slovart.cz - Středomořská kuchyně.