Čočka se špenátem recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

2 lžíce olivový olej
sůl a pepř
citronová šťáva
1 stroužek prolisovaný česnek
100 g mladý špenát
1 ks nakrájená cibule
1/2 lžíce mletý římský kmín
1/2 lžičky mletý zázvor
250 g zelená čočka
600 ml zeleninový, nebo kuřecí vývar
2 lžíce lístky máta
1 lžíce lísky koriandr
1 lžíce lístky petrželka
hoblinky citronové kůry

Postup přípravy receptu

  1. Na hluboké pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme cibuli a opékáme ji asi 6 minut. Vmícháme do ní česnek, kmín a zázvor a za občasného míchání je opékáme, dokud cibule nezačne hnědnout

  2. Na pánev přidáme čočku. Přelijeme ji vývarem, aby vývar sahal 2,5 sm nad čočku. a zvolna vaříme 20 minut nebo podle návodu na obalu

  3. Špenát opláchneme studenou vodou a třepáním osušíme. Mátu, koriandr a petrželku nakrájíme nadrobno

  4. Pokud se všechna tekutina vstřebá do čočky, přidáme trochu vývaru. Vmícháme špenát a necháme ho ovadnout. Potom vmícháme vylinky, sůl, pepř a citronovou šťávu. Čočku upravíme na mísu, ozdobíme hoblinkami citronové kůry a podáváme

  5. (Rada: Na přípravu tohoto pokrmu se nejlépe hodí zelená francouzská čočka, která se nerozvaří ani po dlouhém vaření. Můžete také vyzkoušet hnědou nebo oranžovou čočku, musíte ji však hlídat, protože se může rychle změnit na kaši.)

  6. Zdroj: Slovart.cz - Středomořská kuchyně.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!