Zelená čočka s křepelčím vejcem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek sůl petrželka 1 ks mrkev 1 ks šalotka olivový olej 300 g zelená čočka 200 g uzená slanina mletý černý pepř cherry rajčátka křepelčí vajíčka ocet balzamiko
Postup Zelená čočka s křepelčím vejcem
Postup přípravy receptu
-
Čočku nasypeme do hrnce, zalijeme studenou vodou tak, aby byla zrnka ponořená. Přihodíme stroužek česneku, hrst čerstvé petržele, opepříme a vaříme pomalu do změknutí, bez pokličky. Když se voda vyvaří, přilijeme ji
Křepelčí vajíčka uvaříme ve vroucí vodě ochucené kapkou octa, tím zabráníme praskání skořápky. Vajíčka se vaří jen asi 3 minutky
Uzenou slaninu nebo jakékoliv vyuzené maso nakrájíme na kostičky, na kostičky nakrájíme i mrkev a šalotku, posekáme stroužek česneku a petrželku. V pánvi na olivovém oleji orestujeme nejprve česnek se šalotkou a slaninou, pak přihodíme mrkev a chvilku restujeme
Když je čočka hotová (tzn. zvenku měkká, uvnitř křupne), tak ji můžeme osolit, zalijeme ji kapičkou balzamikového octa a promícháme s polovinou orestovaného zeleninového základu - do druhé půlky základu vhodíme na chvilku podusit nakrájená rajčátka
Čočku ochutíme nasekanou petrželkou a servírujeme s křepelčími vejci, kolem dokola dáme orestovaná rajčátka
Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!