Salsa verde - zelená omáčka recept

Apetit Recepty omáčky

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
ocet
120 g petrželka
2 ks žloutek
70 g chléb
1 lžíce kapary
2 ks ančovičky
olivový olej
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Opranou a vytřepanou petrželku, oloupaný česnek, ančovičky a propláchnuté kapary nasekáme nadrobno půlměsícem. Vejce uvaříme natvrdo a vyjmeme žloutky

  2. U staršího krajíce chleba odřízneme kůrku a zbytek chleba pokapeme octem. Vařené žloutky promačkáme vidličkou a totéž uděláme i s chlebem navlhčeným octem. Na základ zelené omáčky můžeme použít i mixér

  3. K rozmačkaným žloutkům a chlebu přidáme petrželkovou směs a při míchání přiléváme olivový olej a salsa verde omáčku nakonec dochutíme. Olivový olej, sůl a jemně mletý pepř přidáváme podle naší chuti

  4. Salsa verde - zelená omáčka chutná k masu i zelenině.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!