Salsa verde - zelená omáčka recept
Apetit Recepty omáčkySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl ocet 120 g petrželka 2 ks žloutek 70 g chléb 1 lžíce kapary 2 ks ančovičky olivový olej mletý černý pepř
Postup Salsa verde - zelená omáčka
Postup přípravy receptu
-
Opranou a vytřepanou petrželku, oloupaný česnek, ančovičky a propláchnuté kapary nasekáme nadrobno půlměsícem. Vejce uvaříme natvrdo a vyjmeme žloutky
U staršího krajíce chleba odřízneme kůrku a zbytek chleba pokapeme octem. Vařené žloutky promačkáme vidličkou a totéž uděláme i s chlebem navlhčeným octem. Na základ zelené omáčky můžeme použít i mixér
K rozmačkaným žloutkům a chlebu přidáme petrželkovou směs a při míchání přiléváme olivový olej a salsa verde omáčku nakonec dochutíme. Olivový olej, sůl a jemně mletý pepř přidáváme podle naší chuti
Salsa verde - zelená omáčka chutná k masu i zelenině.