Zeleninová čočka s uzeným recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 ks cibule
2 - 3 hrnečky voda
2 ks mrkev
1,5 hrneček čočka
1 dl bílé víno
1 lžíce olivový olej
worcesterská omáčka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Čočku dáme do hrnce a zalijeme částí vody, aby byla ponořená. Přiklopíme poklicí a čočku zvolna uvaříme téměř doměkka. Vodu přiléváme postupně. Vždy, když se vydusí

  2. Zatím si očistíme cibuli a mrkve. Mrkev nakrájíme na kostičky, cibuli nasekáme nahrubo. Na lžíci olivového oleje mrkev krátce orestujeme. Spolu s cibulí ji dáme do čočky, která je téměř měkká. Přidáme worcesterskou omáčku, víno, sůl, případně půl kostky hovězího bujonu a necháme společně dovařit. Zeleninovou čočku vyzkoušíme, dochutíme a můžeme podávat

  3. Zeleninovou čočku podáváme s uzeným masem nebo jen tak s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!