Česneková polévka s vejcem recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

7 - 8 stroužků česnek
sůl
2 ks vejce
máslo
1 lžička petrželka
3 - 4 ks brambory
majoránka
kmín
4 kuličky nové koření
1 lžička mletá sladká paprika
drcený barevný pepř
1 kostka bylinkový bujón
2 - 3 ks střední mrkev

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky, mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka. Společně v osolené vodě uvaříme doměkka

  2. Když je zelenina uvařená, zmírníme plamen, přilijeme vodu (asi do 2 l polévky) a přidáme bylinkový bujón a veškeré koření s asi 5 stroužky česneku (vcelku). Krátce provaříme

  3. Vejce rozšleháme v hrnečku a zbylé stroužky česneku rozmačkáme vidličkou nebo prolisujeme

  4. Do probublávající polévky přidáme rozdrcený česnek a zakapáváme postupně vejcem, které polévku mírně zahustí. Už dál nevaříme

  5. Česneková polévka s vejcem chutná nejlépe odležená na druhý den.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!