Tvarohovo-česneková pomazánka s makrelou recept
Apetit Recepty pomazánkySuroviny na recept
- 1 palička česnek sůl 1 lžíce olivový olej 1/2 svazku jarní cibulka mletý černý pepř 1 ks uzená makrela 200 g polotučný tvaroh
Postup Tvarohovo-česneková pomazánka s makrelou
Postup přípravy receptu
-
Celou paličku česneku vložíme do trouby a necháme péci při 180 °C přibližně půl hodiny. Pak česnek necháme vychladnout a stroužky vyloupeme. Mezitím si očistíme jarní cibulku, kterou nakrájíme na jemná kolečka. Uzenou makrelu vykostíme, zbavíme hlavy a kůže a nakrájíme na kousky
Do hlubší mísy vložíme tvaroh, lžíci oleje, kousky makrely a stroužky česneku a vše rozdrtíme ponorným mixerem v hladký krém. Pomazánku podle chuti osolíme, opepříme a nakonec vmícháme usekanou jarní cibulku
Tvarohovo-česnekovou pomazánku s makrelou a jarní cibulkou podáváme s tmavým pečivem nebo domácími bramborovými žemličkami.