Kančí hřbet se šípkovou omáčkou a kapustou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

cukr
1 plátek slanina
sůl
1 dl vývar
máslo
máslo
1 dl smetana
1 ks mrkev
mrkev
kapusta
6 kuliček jalovec
1 ks šalotka
šalotka
pepř
olivový olej
řapíkatý celer
řapíkatý celer
2 lžíce šípková marmeláda
kančí hřbet

Postup přípravy receptu

  1. Jako první si připravíme omáčku: v kastrůlku necháme rozpustit kousek másla a orestujeme nadrobno nakrájenou mrkev, řapíkatý celer a šalotku. Pak přisypeme cukr, pár kuliček jalovce a zalijeme vývarem. Osolíme, opepříme, přidáme šípkovou marmeládu a necháme povařit, aby omáčka zhoustla

  2. Jako přílohu budeme podávat kapustu: nakrájíme ji na nudličky, necháme krátce povařit v osolené vodě a pak přendáme do mísy s ledovou vodou, abychom zastavili var a kapusta tak neztratila krásnou zelenou barvu. Potom přecedíme a necháme okapat

  3. V dalším hrnci orestujeme plátek slaniny, přidáme kousek másla a nakrájenou zeleninu. Zalijeme smetanou a necháme zhoustnout. Pak přidáme spařenou kapustu, osolíme, opepříme a promícháme

  4. Kančí maso osolíme a opepříme a ze všech stran orestujeme na olivovém oleji. Pak necháme dopéct v troubě na 180 °C

  5. Šťávu z pánve, na které jsme restovali maso, zalijeme šípkovou omáčkou, aby se chutě spojily. Asi po 10 minutách vyndáme maso z trouby, přikryjeme alobalem a necháme chvíli odležet. Šťávu z pekáčku přidáme k omáčce a pak ji přecedíme

  6. Kančí hřbet nakrájíme na plátky a spolu s kapustou a omáčkou nandáme na talíř

  7. Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!