Kančí hřbet se šípkovou omáčkou a kapustou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- cukr 1 plátek slanina sůl 1 dl vývar máslo máslo 1 dl smetana 1 ks mrkev mrkev kapusta 6 kuliček jalovec 1 ks šalotka šalotka pepř olivový olej řapíkatý celer řapíkatý celer 2 lžíce šípková marmeláda kančí hřbet
Postup Kančí hřbet se šípkovou omáčkou a kapustou
Postup přípravy receptu
-
Jako první si připravíme omáčku: v kastrůlku necháme rozpustit kousek másla a orestujeme nadrobno nakrájenou mrkev, řapíkatý celer a šalotku. Pak přisypeme cukr, pár kuliček jalovce a zalijeme vývarem. Osolíme, opepříme, přidáme šípkovou marmeládu a necháme povařit, aby omáčka zhoustla
Jako přílohu budeme podávat kapustu: nakrájíme ji na nudličky, necháme krátce povařit v osolené vodě a pak přendáme do mísy s ledovou vodou, abychom zastavili var a kapusta tak neztratila krásnou zelenou barvu. Potom přecedíme a necháme okapat
V dalším hrnci orestujeme plátek slaniny, přidáme kousek másla a nakrájenou zeleninu. Zalijeme smetanou a necháme zhoustnout. Pak přidáme spařenou kapustu, osolíme, opepříme a promícháme
Kančí maso osolíme a opepříme a ze všech stran orestujeme na olivovém oleji. Pak necháme dopéct v troubě na 180 °C
Šťávu z pánve, na které jsme restovali maso, zalijeme šípkovou omáčkou, aby se chutě spojily. Asi po 10 minutách vyndáme maso z trouby, přikryjeme alobalem a necháme chvíli odležet. Šťávu z pekáčku přidáme k omáčce a pak ji přecedíme
Kančí hřbet nakrájíme na plátky a spolu s kapustou a omáčkou nandáme na talíř
Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!