Ragů z marinované kančí kýty s restovanou kořenovou zeleninou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
100 g máslo
80 g celer
80 g mrkev
8 kuliček jalovec
1 lžíce cukr krupice
2 lžíce švestková povidla
0,7 l suché červené víno
1 dl řepkový olej
2 lžíce rajský protlak
mletý černý pepř
800 g kančí kýta
80 g pastinak

Postup přípravy receptu

  1. Kančí kýtu nakrájíme na kousky 3 x 3 cm veliké, dáme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme jalovec a zalijeme červeným vínem. Maso necháme marinovat 12 hodin v pokojové teplotě. Občas promícháme

  2. Po 12 hodinách maso vycedíme a marinádu si schováme. Do hrnce dáme polovinu množství másla, olej, rozehřejeme a kančí marinované maso zprudka opečeme

  3. Po opečení maso vyjmeme a v základu zkaramelizujeme protlak spolu s cukrem a švestkovými povidly. Zalijeme již připravenou marinádou z červeného vína, přidáme maso a na mírném ohni vaříme 70 minut

  4. Maso po uvaření vyjmeme, omáčku dle potřeby zahustíme máslovou jíškou, kterou 15 minut na mírném ohni provařujeme. Poté maso vrátíme zpět do vzniklé omáčky. Dochutíme solí, pepřem a cukrem

  5. Očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme na plátky 2 milimetry silné, které následně nakrájíme na tenké nudličky dlouhé 6 centimetrů. V pánvi rozehřejeme zbylé máslo a nakrájené nudličky do křupava orestujeme

  6. Kančí kýtu podáváme na hezkém, předehřátém talíři a servírujeme s klasickou přílohou nebo s pečivem

  7. Zdroj: Lamart


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!