Ragů z marinované kančí kýty s restovanou kořenovou zeleninou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 100 g máslo 80 g celer 80 g mrkev 8 kuliček jalovec 1 lžíce cukr krupice 2 lžíce švestková povidla 0,7 l suché červené víno 1 dl řepkový olej 2 lžíce rajský protlak mletý černý pepř 800 g kančí kýta 80 g pastinak
Postup Ragů z marinované kančí kýty s restovanou kořenovou zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Kančí kýtu nakrájíme na kousky 3 x 3 cm veliké, dáme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme jalovec a zalijeme červeným vínem. Maso necháme marinovat 12 hodin v pokojové teplotě. Občas promícháme
Po 12 hodinách maso vycedíme a marinádu si schováme. Do hrnce dáme polovinu množství másla, olej, rozehřejeme a kančí marinované maso zprudka opečeme
Po opečení maso vyjmeme a v základu zkaramelizujeme protlak spolu s cukrem a švestkovými povidly. Zalijeme již připravenou marinádou z červeného vína, přidáme maso a na mírném ohni vaříme 70 minut
Maso po uvaření vyjmeme, omáčku dle potřeby zahustíme máslovou jíškou, kterou 15 minut na mírném ohni provařujeme. Poté maso vrátíme zpět do vzniklé omáčky. Dochutíme solí, pepřem a cukrem
Očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme na plátky 2 milimetry silné, které následně nakrájíme na tenké nudličky dlouhé 6 centimetrů. V pánvi rozehřejeme zbylé máslo a nakrájené nudličky do křupava orestujeme
Kančí kýtu podáváme na hezkém, předehřátém talíři a servírujeme s klasickou přílohou nebo s pečivem
Zdroj: Lamart