Francouzská krémová cibulačka recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 50 g máslo 6 ks cibule 3 lžíce hladká mouka 1 l zeleninový vývar 1 kelímek smetana ke šlehání
Postup Francouzská krémová cibulačka
Postup přípravy receptu
-
Středně velké cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka či půlměsíce
V hrnci rozpustíme máslo a cibuli na něm restujeme, dokud není pěkně do hněda. Pozor na to, aby nebyla moc hnědá a potom moc hořká. Poté jemně zaprášíme moukou, zamícháme a přilijeme 1 litr zeleninového vývaru. V časovém presu můžeme použít kostku bujonu a 1 litr obyčejné vody. Necháme asi 15 minut povařit a na závěr přidáme jednu smetanu ke šlehání. Vše opět necháme povařit
Francouzskou krémovou cibulačku můžeme servírovat s chlebovými krutony nebo vložit nastrouhaný sýr.