Francouzská krémová cibulačka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

50 g máslo
6 ks cibule
3 lžíce hladká mouka
1 l zeleninový vývar
1 kelímek smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Středně velké cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka či půlměsíce

  2. V hrnci rozpustíme máslo a cibuli na něm restujeme, dokud není pěkně do hněda. Pozor na to, aby nebyla moc hnědá a potom moc hořká. Poté jemně zaprášíme moukou, zamícháme a přilijeme 1 litr zeleninového vývaru. V časovém presu můžeme použít kostku bujonu a 1 litr obyčejné vody. Necháme asi 15 minut povařit a na závěr přidáme jednu smetanu ke šlehání. Vše opět necháme povařit

  3. Francouzskou krémovou cibulačku můžeme servírovat s chlebovými krutony nebo vložit nastrouhaný sýr.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!