Tagliatelle se špenátem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
4 lžíce smetana
2 lžíce bazalka
bazalka
250 g žampiony
pepř
1 lžíce olivový olej
1 svazeček jarní cibulka
200 lžic ořechový olej
220 g mražený listový špenát
450 g tagliatelle
křupavé pečivo
120 g sýr s bylinkami a česnekem
1/2 hrnku nesolené pistácie

Postup přípravy receptu

  1. Jarní cibulky a česnek opékáme asi minutu na pánvi na ořechovém oleji, až změknou

  2. Přidáme žampiony, dobře promícháme, pánev přikryjeme pokličkou a žampiony podusíme na mírném ohni asi 5 minut

  3. Mezitím přivedeme ve velkém hrnci k varu mírně osolenou vodu s olivovým olejem a povaříme v ní 3-5 minut tagliatelle (širší ploché dlouhé nudle) tak, aby byly měkké, zároveň však ještě pevné. Scedíme je, necháme dobře okapat a potom vrátíme do hrnce

  4. Na pánev přidáme špenát a prohříváme jej 1-2 minuty. Potom vmícháme měkký sýr s česnekem a bylinkami (například lučinu nebo žervé) a necháme jej mírně rozpustit. Vlijeme smetanu a stále zahříváme, aniž by se však omáčka začala vařit

  5. Dobře prohřátou omáčkou přelijeme těstoviny, osolíme je, opepříme a promícháme. Za stálého míchání ještě 2-3 minuty prohříváme. Těstoviny rozdělíme na o talíře, posypeme pistáciemi a nakrájenou bazalkou, ozdobíme snítkami bazalky a podáváme s křupavým italským pečivem

  6. Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!