Tagliatelle se špenátem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 4 lžíce smetana 2 lžíce bazalka bazalka 250 g žampiony pepř 1 lžíce olivový olej 1 svazeček jarní cibulka 200 lžic ořechový olej 220 g mražený listový špenát 450 g tagliatelle křupavé pečivo 120 g sýr s bylinkami a česnekem 1/2 hrnku nesolené pistácie
Postup Tagliatelle se špenátem
Postup přípravy receptu
-
Jarní cibulky a česnek opékáme asi minutu na pánvi na ořechovém oleji, až změknou
Přidáme žampiony, dobře promícháme, pánev přikryjeme pokličkou a žampiony podusíme na mírném ohni asi 5 minut
Mezitím přivedeme ve velkém hrnci k varu mírně osolenou vodu s olivovým olejem a povaříme v ní 3-5 minut tagliatelle (širší ploché dlouhé nudle) tak, aby byly měkké, zároveň však ještě pevné. Scedíme je, necháme dobře okapat a potom vrátíme do hrnce
Na pánev přidáme špenát a prohříváme jej 1-2 minuty. Potom vmícháme měkký sýr s česnekem a bylinkami (například lučinu nebo žervé) a necháme jej mírně rozpustit. Vlijeme smetanu a stále zahříváme, aniž by se však omáčka začala vařit
Dobře prohřátou omáčkou přelijeme těstoviny, osolíme je, opepříme a promícháme. Za stálého míchání ještě 2-3 minuty prohříváme. Těstoviny rozdělíme na o talíře, posypeme pistáciemi a nakrájenou bazalkou, ozdobíme snítkami bazalky a podáváme s křupavým italským pečivem
Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny