Vepřová panenka s hříbkovou omáčkou a tagliatelle recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 ks cibule 1 miska hřiby 2 lžíce olivový olej mletý pepř 1 kelímek smetana ke šlehání 1 ks vepřová panenka 2 porce tagliatelle
Postup Vepřová panenka s hříbkovou omáčkou a tagliatelle
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si na pánvi s trochou rozehřátého oleje zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, orestujeme očištěné a nakrájené hříbky, zalijeme smetanou a necháme zredukovat, popřípadě zahustíme. Hříbkovou omáčku osolíme a opepříme
Tagliatelle uvaříme na skus v osolené vodě. Uvařené těstoviny scedíme
Vepřovou panenku očistíme, potřeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Na rozpálené pánvi opečeme každou stranu zhruba minutu. Dopečeme v pekáčku ve vyhřáté troubě na 175 °C zhruba 8 minut do zrůžovění, pokud chceme více propečenou panenku či máme větší kus, pečeme až 15 minut. Poté maso přemístíme zpět na odstavenou pánev, přikryjeme alobalem a necháme odpočinout asi 10 minut
Vepřovou panenku podáváme nakrájenou na plátky s těstovinami tagliatelle, přelitými hříbkovou omáčkou.