Vepřová panenka s hříbkovou omáčkou a tagliatelle recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 ks cibule
1 miska hřiby
2 lžíce olivový olej
mletý pepř
1 kelímek smetana ke šlehání
1 ks vepřová panenka
2 porce tagliatelle

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si na pánvi s trochou rozehřátého oleje zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, orestujeme očištěné a nakrájené hříbky, zalijeme smetanou a necháme zredukovat, popřípadě zahustíme. Hříbkovou omáčku osolíme a opepříme

  2. Tagliatelle uvaříme na skus v osolené vodě. Uvařené těstoviny scedíme

  3. Vepřovou panenku očistíme, potřeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Na rozpálené pánvi opečeme každou stranu zhruba minutu. Dopečeme v pekáčku ve vyhřáté troubě na 175 °C zhruba 8 minut do zrůžovění, pokud chceme více propečenou panenku či máme větší kus, pečeme až 15 minut. Poté maso přemístíme zpět na odstavenou pánev, přikryjeme alobalem a necháme odpočinout asi 10 minut

  4. Vepřovou panenku podáváme nakrájenou na plátky s těstovinami tagliatelle, přelitými hříbkovou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!