Hovězí roštěná s čínskými houbami recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 4 lžíce olej olej sůl 250 ml vývar 1 lžička máslo 150 ml jogurt 1 ks cibule 1 - 2 lžičky hladká mouka 2 špetky mletý zázvor mletý černý pepř 100 ml smetana na vaření umeocet 1 - 2 lžíce omáčka Tamari 1 sklenice čínské houby šupinatky 2 plátky hovězí roštěnka (á 200 g)
Postup Hovězí roštěná s čínskými houbami
Postup přípravy receptu
-
Hovězí plátky z roštěné (asi 1,5 cm vysoké) očistíme, blány nakrojíme, maso zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Jogurt promícháme s olejem, omáčkou Tamari, špetkou mletého zázvoru a prolisovaným česnekem. Do této směsi maso naložíme a necháme asi 3 hodiny v chladu marinovat
Mezitím si připravíme omáčku s čínskými houbami. Houby necháme okapat na sítku a oloupanou malou cibuli nakrájíme na drobné kostičky. Na oleji s máslem necháme zesklovatět cibulku, pak vmícháme okapané houby a restujeme asi 2 minuty. Směs ochutíme solí, mletým pepřem a zaprášíme hadkou moukou. Dále vše opékáme asi 3 - 5 minut, podljeme vývarem a zakrýté zvolna povaříme asi 10 minut. Zhoustlou omáčku zjemníme smetanou, dochutíme nasekanou petrželkou a umeoctem. Omáčku prohřejeme, ale již dále nevaříme
Marinované roštěnky osušíme a na pánvi s horkým olejem zprudka pečeme přibližně 3 - 4 minuty z každé strany. Pak teplotu snížíme a dopečeme doměkka
Plátky masa rozdělíme na porce, přelijeme omáčkou s houbami a ihned podáváme. Vhodnou přílohou k hovězí roštěné s čínskými houbami je rýže nebo opečený brambor.