Hovězí roštěná s čínskými houbami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
4 lžíce olej
olej
sůl
250 ml vývar
1 lžička máslo
150 ml jogurt
1 ks cibule
1 - 2 lžičky hladká mouka
2 špetky mletý zázvor
mletý černý pepř
100 ml smetana na vaření
umeocet
1 - 2 lžíce omáčka Tamari
1 sklenice čínské houby šupinatky
2 plátky hovězí roštěnka (á 200 g)

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí plátky z roštěné (asi 1,5 cm vysoké) očistíme, blány nakrojíme, maso zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Jogurt promícháme s olejem, omáčkou Tamari, špetkou mletého zázvoru a prolisovaným česnekem. Do této směsi maso naložíme a necháme asi 3 hodiny v chladu marinovat

  2. Mezitím si připravíme omáčku s čínskými houbami. Houby necháme okapat na sítku a oloupanou malou cibuli nakrájíme na drobné kostičky. Na oleji s máslem necháme zesklovatět cibulku, pak vmícháme okapané houby a restujeme asi 2 minuty. Směs ochutíme solí, mletým pepřem a zaprášíme hadkou moukou. Dále vše opékáme asi 3 - 5 minut, podljeme vývarem a zakrýté zvolna povaříme asi 10 minut. Zhoustlou omáčku zjemníme smetanou, dochutíme nasekanou petrželkou a umeoctem. Omáčku prohřejeme, ale již dále nevaříme

  3. Marinované roštěnky osušíme a na pánvi s horkým olejem zprudka pečeme přibližně 3 - 4 minuty z každé strany. Pak teplotu snížíme a dopečeme doměkka

  4. Plátky masa rozdělíme na porce, přelijeme omáčkou s houbami a ihned podáváme. Vhodnou přílohou k hovězí roštěné s čínskými houbami je rýže nebo opečený brambor.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!