Hovězí roštěná na zelenině recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 3 ks cibule 1 plátek cuketa 1 ks rajče masox hladká mouka 0,5 ks zelená paprika 600 g hovězí zadní mletý černý pepř tmavá sójová omáčka
Postup Hovězí roštěná na zelenině
Postup přípravy receptu
-
Cibuli pokrájíme nadrobno. Zelenou papriku, rajče a silnější plátek cukety pokrájíme na kousky. Hovězí maso nakrájíme na silnější plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Místo zadního hovězího masa lze použít i roštěnec, který můžeme zpracovat bez tlakového hrnce
Nakrájenou cibuli osmažíme na oleji do tmava, hovězí maso vložíme na cibuli, zprudka opečeme z obou stran a vyjmeme na talíř. Do vypečené šťávy přidáme pokrájenou zeleninu a lehce orestujeme
Přidáme plátky masa, pro barvu můžeme trochu zakápnout tmavou sójovou omáčkou, zalijeme vodou a dusíme doměkka nejlépe v tlakovém hrnci pro kratší dobu přípravy. Měkkou hovězí roštěnou na zelenině dochutíme solí, pepřem či masoxem. Zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v trošce studené vody
K hovězí roštěné na zelenině můžeme jako přílohu zvolit cokoliv, u nás nejvíce preferujeme jasmínovou rýži.