Smetanová polévka s lososem recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

2 lžíce máslo
smetana
1 ks bobkový list
1 dl bílé víno
1 ks malá cibule
2 lžíce hladká mouka
rybí vývar
nasekaná petrželová nať
celý černý pepř
zeleninová mražená směs
350 g mražený losos

Postup přípravy receptu

  1. Lososa omyjeme, osolíme a necháme rozmrazit. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky

  2. Rybu a koření vložíme do studené vody, přivedeme k varu a na mírném ohni zvolna dusíme doměkka. Z vývaru odstraníme koření, vyjmeme maso, které nakrájíme na kousky

  3. Na másle zpěníme cibuli, vmícháme mouku, orestujeme a zalijeme vínem, které necháme odpařit. Potom jíšku rozmícháme vývarem, přidáme mraženou zeleninovou směs do polévek a zvolna vaříme asi 15 minut

  4. Polévku dochutíme solí, mletým pepřem a zjemníme smetanou. Vložíme nakrájeného lososa a zasypeme petrželkou

  5. Smetanovo-lososovou polévku se zeleninou podáváme s bílým pečivem nebo krutóny. Zdobíme petrželovou natí nebo jemně usekanou cibulkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!