Smetanová polévka s lososem recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 2 lžíce máslo smetana 1 ks bobkový list 1 dl bílé víno 1 ks malá cibule 2 lžíce hladká mouka rybí vývar nasekaná petrželová nať celý černý pepř zeleninová mražená směs 350 g mražený losos
Postup Smetanová polévka s lososem
Postup přípravy receptu
-
Lososa omyjeme, osolíme a necháme rozmrazit. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky
Rybu a koření vložíme do studené vody, přivedeme k varu a na mírném ohni zvolna dusíme doměkka. Z vývaru odstraníme koření, vyjmeme maso, které nakrájíme na kousky
Na másle zpěníme cibuli, vmícháme mouku, orestujeme a zalijeme vínem, které necháme odpařit. Potom jíšku rozmícháme vývarem, přidáme mraženou zeleninovou směs do polévek a zvolna vaříme asi 15 minut
Polévku dochutíme solí, mletým pepřem a zjemníme smetanou. Vložíme nakrájeného lososa a zasypeme petrželkou
Smetanovo-lososovou polévku se zeleninou podáváme s bílým pečivem nebo krutóny. Zdobíme petrželovou natí nebo jemně usekanou cibulkou.