Český špenát recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 0,5 lžiček sůl 1 ks vejce 2 lžíce máslo 1 ks cibule 2 lžičky hladká mouka 1 ks mražený špenátový protlak
Postup Český špenát
Postup přípravy receptu
-
Zmrazený špenátový protlak necháme zvolna (alespoň z poloviny) roztát a postupně odléváme přebytečnou vodu. Malou cibuli oloupeme a nakrájíme na velmi jemno
Nakrájenou cibuli osmažíme na másle tak, aby zesklovatěla. Přidáme špenát a zvolna dusíme asi 10 minut
Mezitím si prolisujeme stroužky česneku, utřeme se solí a přidáme do špenátu. Za stálého míchání zvolna zaprášíme hladkou moukou a ještě asi 2 minuty provaříme. V závěru vmícháme jeden žloutek
Český špenát podáváme například k pečenému masu a bramborovým knedlíkům.