Český špenát recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
0,5 lžiček sůl
1 ks vejce
2 lžíce máslo
1 ks cibule
2 lžičky hladká mouka
1 ks mražený špenátový protlak

Postup přípravy receptu

  1. Zmrazený špenátový protlak necháme zvolna (alespoň z poloviny) roztát a postupně odléváme přebytečnou vodu. Malou cibuli oloupeme a nakrájíme na velmi jemno

  2. Nakrájenou cibuli osmažíme na másle tak, aby zesklovatěla. Přidáme špenát a zvolna dusíme asi 10 minut

  3. Mezitím si prolisujeme stroužky česneku, utřeme se solí a přidáme do špenátu. Za stálého míchání zvolna zaprášíme hladkou moukou a ještě asi 2 minuty provaříme. V závěru vmícháme jeden žloutek

  4. Český špenát podáváme například k pečenému masu a bramborovým knedlíkům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!