Staročeský velikonoční krobeš recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 200 g šunka 1 ks žloutek 0,5 ks pórek 1 lžička drcený kmín 200 g tvrdý sýr 1 lžička staročeské koření 1 ks listové těsto v plátu 1 ks jarní cibulka s natí
Postup Staročeský velikonoční krobeš
Postup přípravy receptu
-
Rozbalíme listové těsto a ve vrstvách na celou plochu pokládáme šunku a plátkový sýr. Nakrájíme na kolečka pórek a nasypeme jej na spodní třetinu těsta. Celé lehce okořeníme staročeských kořením
Od spodní hrany zabalíme listové těsto do úhledné ruličky, postupujeme podobně jako při prípravě sushi. Po zabalení do rolády potřeme žloutkem z vejce a posypeme drceným kmínem
Vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme přibližně 18 - 20 minut
Krobeš necháme po upečení několik minut chladnout a po cca 15 minutách nakrájíme na tenká kolečka
Staročeský velikonoční krobeš ozdobíme před podáváním na drobno nakrájenou jarní cibulkou.