Staročeský velikonoční krobeš recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

200 g šunka
1 ks žloutek
0,5 ks pórek
1 lžička drcený kmín
200 g tvrdý sýr
1 lžička staročeské koření
1 ks listové těsto v plátu
1 ks jarní cibulka s natí

Postup přípravy receptu

  1. Rozbalíme listové těsto a ve vrstvách na celou plochu pokládáme šunku a plátkový sýr. Nakrájíme na kolečka pórek a nasypeme jej na spodní třetinu těsta. Celé lehce okořeníme staročeských kořením

  2. Od spodní hrany zabalíme listové těsto do úhledné ruličky, postupujeme podobně jako při prípravě sushi. Po zabalení do rolády potřeme žloutkem z vejce a posypeme drceným kmínem

  3. Vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme přibližně 18 - 20 minut

  4. Krobeš necháme po upečení několik minut chladnout a po cca 15 minutách nakrájíme na tenká kolečka

  5. Staročeský velikonoční krobeš ozdobíme před podáváním na drobno nakrájenou jarní cibulkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!