Staročeský makovec recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

0,25 hrnků olej
1 špetka sůl
2 ks vejce
1 hrnek mléko
1 balíček prášek do pečiva
1 hrnek cukr krupice
cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
citronová kůra
1,5 hrnek polohrubá mouka
tuk na vymazání
1 hrnek mletý mák
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si umeleme mák. Mouku prosejeme do mísy, přidáme ostatní suroviny a důkladně utřeme, aby vzniklo hladké těsto. Konzistence těsta je o trochu tužší než je na lívance

  2. Těsto nalijeme do vymazaného a moukou (nebo kokosem) vysypaného pekáčku. Vložíme do předem vyhřáté trouby na 150 - 160 °C a pečeme dorůžova

  3. Staročeský makovec necháme vychladnout a před podáváním pocukrujeme moučkovým cukrem

  4. Přísady na staročeský makovec odměřujeme 1/4 l hrnečkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!