Staročeský makovec recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 0,25 hrnků olej 1 špetka sůl 2 ks vejce 1 hrnek mléko 1 balíček prášek do pečiva 1 hrnek cukr krupice cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr citronová kůra 1,5 hrnek polohrubá mouka tuk na vymazání 1 hrnek mletý mák mouka na vysypání
Postup Staročeský makovec
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si umeleme mák. Mouku prosejeme do mísy, přidáme ostatní suroviny a důkladně utřeme, aby vzniklo hladké těsto. Konzistence těsta je o trochu tužší než je na lívance
Těsto nalijeme do vymazaného a moukou (nebo kokosem) vysypaného pekáčku. Vložíme do předem vyhřáté trouby na 150 - 160 °C a pečeme dorůžova
Staročeský makovec necháme vychladnout a před podáváním pocukrujeme moučkovým cukrem
Přísady na staročeský makovec odměřujeme 1/4 l hrnečkem.