Český guláš recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 200 g cibule 2 lžíce oleje 600 ml hovězí vývar 1 lžička mletá sladká paprika mletý černý pepř 1 kg krkovice 250 g rajčatová dřeň
Postup Český guláš
Postup přípravy receptu
-
Cibuli, česnek a brambory oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Papriky nakrájíme na kousky. Maso nakrájíme na kostky a lehce obalíme v mouce. Cibuli a česnek vložíme do mísy kuchyňského robota se sekacím nožem a zpracujeme 10 vteřin rychlostí 11
Sekací nůž vyměníme za mixovací nástavec a všechny suroviny nahrneme do středu mísy. Přidáme olej, pepř a sladkou papriku a spustíme program P1 pro Pomalé vaření na 5 minut při teplotě 130 °C
Po ukončení programu přidáme hovězí maso, brambory, rajčatovou dřeň, vývar a červené víno. Dochutíme solí a pepřem. Spustíme program P2 pro Pomalé vaření na 1 hodinu 20 minut při teplotě 95°C
Český guláš podáváme horký s krajícem chleba
Zdroj: tefal.cz