Český guláš recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
200 g cibule
2 lžíce oleje
600 ml hovězí vývar
1 lžička mletá sladká paprika
mletý černý pepř
1 kg krkovice
250 g rajčatová dřeň

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli, česnek a brambory oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Papriky nakrájíme na kousky. Maso nakrájíme na kostky a lehce obalíme v mouce. Cibuli a česnek vložíme do mísy kuchyňského robota se sekacím nožem a zpracujeme 10 vteřin rychlostí 11

  2. Sekací nůž vyměníme za mixovací nástavec a všechny suroviny nahrneme do středu mísy. Přidáme olej, pepř a sladkou papriku a spustíme program P1 pro Pomalé vaření na 5 minut při teplotě 130 °C

  3. Po ukončení programu přidáme hovězí maso, brambory, rajčatovou dřeň, vývar a červené víno. Dochutíme solí a pepřem. Spustíme program P2 pro Pomalé vaření na 1 hodinu 20 minut při teplotě 95°C

  4. Český guláš podáváme horký s krajícem chleba

  5. Zdroj: tefal.cz


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!