Tagliatelle v liškovém ragú recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 150 ml vývar 2 lžíce máslo 200 ml smetana parmazán 500 g lišky 3 lžíce bílé víno 1 snítka čerstvý tymián 1/2 ks červená cibule mletý černý pepř 1/2 balíčku tagliatelle 3 hrstě baby špenát
Postup Tagliatelle v liškovém ragú
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme všechny suroviny. Houby očistíme, cibuli oloupeme a usekáme na jemné kostičky. Oloupaný česnek nakrájíme na tenké plátky a baby špenát opláchneme a necháme osušit. Podle návodu na obalu si připravíme tagliatelle
V hluboké pánvi rozpustíme máslo, na kterém necháme zpěnit cibulku a česnek. Přidáme lišky a za stálého míchání vše opékáme asi 5 minut. Pak houby osolíme, opepříme, ochutíme drceným kmínem a podlijeme vínem. Jakmile se víno odpaří, přilijeme vývar, přidáme snítku tymiánu a vše dusíme asi 15 - 20 minut. Nyní směs podlijeme smetanou, kterou krátce povaříme a vmícháme čerstvý baby špenát. Nakonec k liškovému ragú přidáme ještě teplé tagliatelle, vše promícháme a můžeme podávat
Liškové ragú s taglietelle rozdělíme na porce a podáváme se zeleninovým salátem. Podle vlastní chuti můžeme pokrm posypat strouhaným parmazánem.