Tagliatelle se žampiony recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
200 ml vývar
2 lžičky máslo
1/2 ks pórek
150 ml smetana ke šlehání
250 g čerstvé žampiony
mletý černý pepř
1 lžička sušený estragon
250 g tagliatelle

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony a stroužky česneku očistíme a nakrájíme na plátky. Pórek očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. Nudle uvaříme podle návodu na obalu a uchováme na teple. Dvě lžičky másla obalíme v hladké mouce

  2. V hluboké pánvi na oleji orestujeme žampiony, plátky česneku a pórek. Pak vše zalijeme vývarem a zvolna vaříme asi 10 minut doměkka. Směs osolíme, opepříme a přidáme máslo s moukou. Vše vaříme ještě asi 5 minut, dokud omáčka nezhoustne. Nakonec žampionovou směs zjemníme smetanou a ochutíme sušeným estragonem. Pak vmícháme uvařené nudle, vše krátce prohřejeme, dochutíme solí a pepřem a ihned podáváme

  3. Tagliatelle se žampiony servírujeme v miskách nebo na hlubokých talířích jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!