Treska s okurkovým ragú recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 lžíce máslo 1 ks cibule 125 g smetana 1 lžička hladká mouka 1 lžíce rostlinný olej 350 g salátová okurka 1 lžička hořčičné semínko mletý černý pepř 2 kg tresčí filé 1 sklenice slepičí fond
Postup Treska s okurkovým ragú
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nadrobno nasekáme. Okurku oloupeme, podélně rozpůlíme a semínka odstraníme lžičkou. Dužinu nakrájíme na kousky dlouhé asi 1,5 cm a lehce osolíme
Rozehřejeme 1/2 lžíce másla v širokém hrnci. Cibuli necháme zesklovatět při středním žáru. Přisypeme okurku, smažíme 1 minutu, zaprášíme moukou, přilijeme slepičí nebo telecí fond a krátce povaříme. Vmícháme smetanu a při středním žáru dusíme ragú pod pokličkou 5 minut
Tresku omyjeme, osušíme, kůži ostrým nožem každý 1 - 2 cm nařízneme, aby mohl uniknout tuk. Hořčičná semínka rozdrtíme válečkem na nudle. Rybu z obou stran potřeme solí, pepřem a hořčičnými semínky. Prudce rozehřejeme zbývající máslo a olej v nepřilnavé pánvi. Rybu smažíme nejprve kůži dolů 2 minuty, pak žár zmírníme a smažíme dál dalších 8 minut. Okurkové ragú před podáváním osolíme a opepříme
Treska s okurkovým ragú podáváme s brambory nebo rýží.