Treska s okurkovým ragú recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 lžíce máslo
1 ks cibule
125 g smetana
1 lžička hladká mouka
1 lžíce rostlinný olej
350 g salátová okurka
1 lžička hořčičné semínko
mletý černý pepř
2 kg tresčí filé
1 sklenice slepičí fond

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nadrobno nasekáme. Okurku oloupeme, podélně rozpůlíme a semínka odstraníme lžičkou. Dužinu nakrájíme na kousky dlouhé asi 1,5 cm a lehce osolíme

  2. Rozehřejeme 1/2 lžíce másla v širokém hrnci. Cibuli necháme zesklovatět při středním žáru. Přisypeme okurku, smažíme 1 minutu, zaprášíme moukou, přilijeme slepičí nebo telecí fond a krátce povaříme. Vmícháme smetanu a při středním žáru dusíme ragú pod pokličkou 5 minut

  3. Tresku omyjeme, osušíme, kůži ostrým nožem každý 1 - 2 cm nařízneme, aby mohl uniknout tuk. Hořčičná semínka rozdrtíme válečkem na nudle. Rybu z obou stran potřeme solí, pepřem a hořčičnými semínky. Prudce rozehřejeme zbývající máslo a olej v nepřilnavé pánvi. Rybu smažíme nejprve kůži dolů 2 minuty, pak žár zmírníme a smažíme dál dalších 8 minut. Okurkové ragú před podáváním osolíme a opepříme

  4. Treska s okurkovým ragú podáváme s brambory nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!