Zapečená uzená treska recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 lžíce máslo
petrželka
750 g brambory
1 list bobkový list
pepř
2 lžíce hladká mouka
4 ks celý pepř
2,5 l odtučněné mléko
450 g fileta z tresky
4 ks jalovčinka
320 g kukuřice z konzervy
60 g nízkotučný čedar

Postup přípravy receptu

  1. Čedar nejprve nastrouháme

  2. Troubu předehřejeme na 200 °C. Brambory vaříme v mírně osolené vodě zhruba 20 minut doměkka. Rybu dáme na velkou pánev, přidáme mléko, jalovčinky, zrnka pepře a bobkový list, pánev přikryjeme pokličkou a pokrm zvolna vaříme 10 minut. Rybu přeneseme na prkénko. Mléko přecedíme a odložíme, rybu necháme mírné vychladnout. Zbavíme ji kůže a pokud možno všech kostí, maso rozebereme na kousky a dáme do misky

  3. V rendlíku rozmícháme mouku v 1 3/4 hrnku přecezeného mléka a za stálého míchání asi minutu povaříme. Podle chuti osolíme a opepříme. Omáčkou přelijeme rybu, přidáme kukuřici a zamícháme. Směs pak upravíme do zapékací misky

  4. Brambory důkladně scedíme a rozmícháme s máslem a zbývajícím mlékem na kaši. Kaši naneseme na rybu s kukuřicí. Povrch urovnáme a posypeme sýrem. Zapékací misku dáme do trouby a pokrm pečeme 25-30 minut dozlatova. Rozdělíme na talíře, ozdobíme petrželkou a ihned podáváme

  5. Zdroj: Nízkotučné pokrmy

  6. , edice 100 nejlepších receptů


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!